Ontketend Lightning Leiden naar halve finale in strijd om landstitel

De Leidse American Footballers van Lightning Leiden gaan strijden om het landskampioenschap. Zaterdag werd Hilversum Hurricanes met 14-16 verslagen en daarmee is de tweede plek in de reguliere competitie veilig gesteld. Die tweede plek betekent een thuisvoordeel in de halve finale van de play-offs.

In het weekend van 17 en 18 juni wordt de halve finale gespeeld aan de Montgomerystraat in Leiden. Daarin is 010 Trojans de tegenstander. Bij winst nemen de Leidenaren het in de finale hoogstwaarschijnlijk op tegen Amsterdam Crusaders.

Lightning Leiden speelt al jaren in de Nederlandse Eredivisie,  maar moet meestal strijden tegen degradatie. In 2008 werden voor het laatst te play-offs bereikt. De opmars wordt door de vereniging zelf verklaard door spelers met ervaring, een goede jeugdopleiding en de juiste coach.

Zondag wonnen ook de twee jeugdteams, de Peewees (7 t/m 12 jaar) en de Cubs ( 12 t/m 15 jaar), hun wedstrijden. Zij gaan allebei als nummer 1 de play-offs in.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline