(Foto's: J.P. Kranenburg).

Sloop RCL-complex in volle gang

De Leiderdorpse voetbalvereniging RCL droomde al jaren van een nieuw sportcomplex, maar moest lang wachten voordat het geld eindelijk bij elkaar was. Een jaar geleden bereikte de club overeenstemming met de gemeente Leiderdorp over onder meer de financiering van het nieuwe clubgebouw. Afgelopen maandag is de sloop van start gegaan en aan het eind van dit jaar moet het nieuwe complex af zijn.

Het nieuwe clubgebouw wordt een mulitifunctioneel complex waar ook plaats is voor een Fysiotherapiepraktijk (Ommedijk) en voor de buitenschoolse kinderopvang van Floreokids. De nieuwe kleedkamers worden ‘state of the art’ en er komt een nieuw terras met uitzicht op de velden. Ook wordt het gebouw duurzaam ingericht met energiezuinige installaties en zonnepanelen. De gemeente Leiderdorp start vanaf 12 juni met de aanleg van twee nieuwe kunstgrasvelden. 


Impressie van het nieuwe clubgebouw. (Foto: www.rcl.nl).

Tijdens de werkzaamheden legt RCL noodvoorzieningen aan zodat alle voetbalactiviteiten in het nieuwe seizoen gewoon door kunnen gaan.

RCL werkt ook hard aan een rookvrij complex. De eerste stappen zijn daar het afgelopen jaar al in gezet. Wanneer het nieuwe clubgebouw gereed is, zal het rookverbod voor het hele sportcomplex ingaan. Roken mag dan alleen nog buiten de hekken van de voetbalvereniging.

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×