Na de zomer mag er bij UVS geen rokertje meer worden opgestoken. De club sluit zich aan bij de campagne voor een rookvrije generatie. (Archieffoto: Emile van Aelst).

UVS verbiedt roken langs de velden en op sportterrein

Direct na de zomervakantie start de Leidse voetbalvereniging UVS met het rookvrij maken van het sportterrein in de Kikkerpolder. “Vanaf 1 september gaan we ons nog meer richten op gezondheid. We willen kinderen het goede voorbeeld geven wanneer zij bij ons sporten”, dat laat de club weten.

“Sporten is gezond en roken niet. Roken en sport passen niet bij elkaar. Wij willen kinderen een rookvrije sportomgeving bieden. Zo worden zij minder verleid te gaan roken en wordt het schadelijke meeroken voorkomen. Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als anderen in hun omgeving roken, vooral als het om rolmodellen gaat zoals sporters tegen wie zij opkijken en trainers. Zien roken, doet roken. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein wordt dit voorkomen”.

Vanaf 1 september 2017 is UVS de eerste rookvrije sportclub van Leiden. “Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers,” zo benadrukt de club. “We willen rokers alleen vragen om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn vanaf september rookvrij.”

UVS doet een klemmend beroep op alle leden om zich aan het nieuwe beleid te houden: “We hopen dat u net als UVS zich sterk wilt maken voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en te helpen herinneren aan de nieuwe afspraken.”

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×