ZZ Leiden gaat verder met coach Paul Vervaeck

Paul Vervaeck is ook komend seizoen de coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 61- jarige Belgische coach heeft vanochtend zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract gezet. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball had na een evaluatie van afgelopen seizoen al de intentie uitgesproken om met Vervaeck door te willen gaan.

Onder leiding van Vervaeck sloot Zorg en Zekerheid Leiden Basketball het reguliere seizoen als derde af. De Leidse formatie wist 19 van de 28 duels in winst om te zetten.

In de play-offs plaatste Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich ten koste van Apollo Amsterdam voor de halve eindstrijd. De Leidse ploeg verloor het openingsduel, maar maakte in de daaropvolgende twee duels de krachtsverhoudingen duidelijk. In de halve finale stuitte Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal op Landstede Basketbal. Na een spannende serie van zeven wedstrijden vormde de halve finale het eindpunt voor de Leidse formatie.

Al voor de play-offs liet Vervaeck, die in de periode 2004-2005 anderhalf seizoen werkzaam was in Den Helder, weten dat hij zijn contract in Leiden graag wilde verlengen. Dat is vanochtend beklonken, tot tevredenheid van Vervaeck: “Ik ben blij om mijn basketbalfilosofie bij Zorg en Zekerheid Leiden, met zijn uitzonderlijke supporters, verder te mogen uitbouwen.”

In samenspraak met Vervaeck gaat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich nu richten op het formeren van de selectie voor het aankomende seizoen. Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn hebben nog een doorlopend contract. De club heeft ook nog een optie op Jan Driessen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×