(Foto: Politie Leiden).

Inbraakgolf teistert centrum van Leiden

De politie waarschuwt inwoners van Leiden voor een inbraakgolf. De afgelopen maand kwamen er meerdere meldingen van woninginbraken binnen. Uit analyse van de politie blijkt dat er vooral in het centrum van Leiden de afgelopen maand een flink aantal aangiften binnen kwam van woninginbraken. In veel gevallen werden deze inbraken overdag gepleegd.

Inbrekers probeerden bijvoorbeeld via een centrale toegang een pand binnen te komen. Bijvoorbeeld door het openen van de toegangsdeur of om mee te lopen met nietsvermoedende bewoners. Als de dieven eenmaal de centrale toegang voorbij zijn, hebben ze vaak alle tijd om woning uit te kiezen waar ingebroken kan worden. “Inbrekers opereren zeker niet alleen in de nachtelijk uren, maar slaan ook overdag hun slag,” zo waarschuwrt de Politie Leiden.

112 bij verdachte situaties
De politie vraagt bewoners alert te zijn en geen onbekenden mee te laten lopen de flat in. Ook roept de politie op om bij verdachte situaties vooral direct 112 te bellen. Daarmee vergroot je de kans dat inbrekers op heterdaad kunnen worden aangehouden. “Liever een keer te veel dan te weinig.”

Tenslotte adviseert de politie om waar mogelijk sloten te plaatsen met een anti kerntrek cilinder. Door de beveiligde cilinder is het voor inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×