(Foto: Politie Leiden).

Politie zoekt dader en getuigen van aanrijding Hoge Rijndijk

Maandagmiddag is een geparkeerde auto op de Hoge Rijndijk zwaar beschadigd geraakt bij een aanrijding. De veroorzaker is doorgereden.

De bestuurder van de auto, een zwarte Hyundai iX35, was rond 13.00 uur ter hoogte van huisnummer 59 spullen aan het uitladen. Daarbij stond het achterportier open. De man stond tussen het portier en de auto toen een voorbijrijdende auto het portier raakte. De man zelf werd op een haar na ook geraakt, maar kwam met de schrik vrij.

De automobilist die de aanrijding veroorzaakte, gaf meteen een dot gas en ging er vandoor in de richting van de Kanaalweg. Het ging om een blauwe Audi A3 of A4. Het voertuig moet schade hebben aan de rechtervoorzijde en mogelijk de rechterzijkant.

De auto van de veroorzaker moest bij de Kanaalweg wachten op het rode verkeerslicht. Daarop rende de eigenaar van de aangereden auto in de richting van de verkeerslichten bij de Kanaalweg, waarop de auto er opnieuw vandoor ging. De auto reed rechtsaf de Kanaalweg op. Daarna is het voertuig niet meer gezien. Het kenteken is niet bekend.

De politie roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844 of anoniem via M op het nummer 0800-7000.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×