Duizend deelnemers en nog eens 500 begeleiders deden dit jaar mee aan de SportCity Avondvierdaagse in Leiden. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Organisatie avondvierdaagse 'overvallen' door belangstelling

“Bij het eerste belletje heb ik nog open gedaan, maar de volgende 300 niet meer.” De bewoner van de Zijlsingel die had overkwam zegt het lachend. De SportCity Avondvierdaagse was gestart en hij moest meteen denken aan zijn eigen jeugdzonden tijdens wandeltochten destijds door Arnhem en Hilversum.

Reanne van Kleef blikte vrijdagavond na de finish met organisator Jeroen Weijermars terug op een zeer geslaagde editie van de avondvierdaagse.

Ook de organisatoren van de Avondvierdaagse blikken met veel plezier terug op het loopevenement. Na een wat mindere start, de eerste dag moest vanwege het slechte weer worden afgelast, gingen de circa duizend deelnemende kinderen en zo’n 500 begeleidende ouders een dag later alsnog van start. Dat waren er meteen meer dan ooit. “We waren er eerlijk gezegd zelfs een beetje door overvallen,” zegt Jeroen Weijermars die samen met breedtesport coördinator Rik van der Geest van de Gemeente Leiden alweer voor de zesde keer het evenement organiseerde.

De laatste avond liepen de deelnemers onder andere langs Leiden Zuid-West.

De start en finish van de routes van 5 km (900 deelnemers) en 10 km (100 deelnemers) vond plaats vanaf het terrein van korfbalclub Sporting Trigon aan de Zoeterwoudsesingel. Initiator Jeroen Weijermars had vijf jaar geleden  met zo’n 300 deelnemers niet kunnen bevroeden dat het evenement zo’n vlucht zou nemen. “Inmiddels zijn er twintig vrijwilligers, vijftien verkeersregelaars en zes Rode Kruismedewerkers betrokken bij het evenement.”

Nog wat cijfers: er werden 1.000 bananen, 1.000 appels, honderden ijsjes en 750 liter water uitgedeeld aan de meelopende scholieren van zes Leidse basisscholen. Allemaal mede mogelijk gemaakt door negen partners en SportCity, dat bij monde van Matthijs de Vreede enthousiast meldde genoten te hebben van de sfeer en daarvan graag in 2018 weer deel van uitmaakt.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×