(Foto's: Werfpop).

Sue The Night komt naar Werfpop

De eerste namen van optredende bands waren door de Werfpop-organisatie eind mei al bekend gemaakt, maar nu zijn daar weer twee nieuwe aan toegevoegd. Sue The Night en Fifty Foot Combo.

Suus de Groot is het gezicht achter Sue the Night. Deze Haarlemse singer-songwriter maakt zelfgeschreven indiepopliedjes. Zij doet dit vooral tijdens de nacht, vandaar dat zij bandnaam Sue the Night bedacht. Suus is de energieke songwriter en frontvrouw van de gelijknamige zeskoppige band die sinds debuutalbum MOSAIC als een lopend vuurtje harten van muziekliefhebbers in Nederland verovert.

“Songs die onder je huid kruipen; een bekende sound, terugpakkend op de classics van vroeger, maar toch eigen en vernieuwend. Vergelijkingen met Arcade Fire, Fleetwood Mac en Blondie worden gemaakt. Ze zijn dit seizoen de huisband van DWDD, maar op 16 juli staan ze op Werfpop,” zo meldt de organisatie enthousiast.

Ook Fifty Foot Combo heeft zijn sporen op tal van festivals in binnen en buitenland al verdiend. Vanaf 1994 bespeelt de band alle podia van de undergroundscene tot festivalgiganten als Pukkelpop of Roskilde en alles wat zich daar tussen bevind. Hun vintage monstrophonic fuzz is een aanstekelijke soundcocktail van trashy rock ‘n roll, garage, psych, exotica, horror en bliksem wat FIFTY FOOT COMBO onbetwist in het winnende rijtje van de meest vette Vlaamse live shows plaatst.

Ondertussen kunnen ze altijd rekenen op een vaste schare surfheads en is iedere gig er ééntje om nooit meer te vergeten. Aangedreven door agressieve drums knerpen de gitaarriffs door merg en been en lijkt er een achtervolging plaats te vinden in het Wilde Westen van Tarantino.

Of je staat ineens in een Tikibar op de allerlaatste plaat van de avond te schuifelen. Fifty Foot Combo’s laatste EP ‘Aligator Wine’ puilt weer uit van liefde voor Screaming Jay Hawkins, The Stooges, MC5 en Link Wray met old school drie dagen opnemen in maximaal drie takes. Rauw, wild, luid en lekker ranzig zoals hun eigen muzikale grootmeesters. Maak je borst maar niet nat, dat doen zij wel voor je.

Cultuur Leiden Werfpop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×