(Foto's: Reanne van Kleef).

FC Boshuizen wint Koetshuis Cup

FC Boshuizen won gisteren de tweede editie van de Koetshuis De Burcht Cup. In de finale op het complex van Valken ’68 werd Lugdunum met 2-3 verslagen.  De finale vond plaats tijdens het afsluitende ‘Zesde Event’ van Leidenamateurvoetbal.nl.  Daar werd ook een wedstrijd tussen twee sterrenteams afgewerkt, de finale van Latje Trap gespeeld en de beste spelers uit de regio werden gehuldigd.

In eerste instantie leek eersteklasser FC Boshuizen toch echt een maatje te groot voor Lugdunum, dat dit jaar kampioen werd in de derde klasse. Met rust stond het al 0-2. Na wat tactische omzettingen in de rust kwam Lugdunum toch terug in de wedstrijd en maakte de 1-2. FC Boshuizen hield het hoofd koel en vergrootte snel weer de voorsprong naar 1-3. Het laatste wapenfeit was voor Lugdunum. Uit een penalty werd de 2-3 gescoord. Meteen daarna floot scheidsrechter betaald voetbal Allard Lindhout af en kon FC Boshuizen feestvieren. Lugdunum stond voor het tweede jaar op rij als verliezend finalist met lege handen.

Toekomst Koetshuis Cup

Organisator Hennie Kanbier van Leidenamateurvoetbal heeft zeker de intentie om volgend seizoen met een derde editie van het populaire toernooi, waar dit jaar 26 clubs aan meededen, van start te gaan. Wel zijn daar de nodige financiële en organisatorische middelen voor nodig. In de zomer wordt het toernooi geëvalueerd en wordt er gekeken of er nog mogelijkheden zijn om uit te breiden. Ook de suggestie om naar de mogelijkheden voor een vrouwentoernooi te kijken werd niet afgeschoten. “Maar dat zijn allemaal zaken waar we deze zomer eens goed over gaan nadenken”, aldus Kanbier.

Reanne van Kleef sprak na afloop van de finale van de Koetshuis Cup met Hennie Kanbier van Leidenamateurvoetbal.nl.

Houd voor uitgebreide verslagen en beelden van de dag de website van Leidenamateurvoetbal in de gaten. Eind deze maand wordt in Leids Voetbalkwartiertje ook aandacht besteed aan de Finale van de Koetshuis Cup en Event.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×