(Foto's: Emile van Aelst)

Leidenaren bekijken archeologische opgraving Garenmarkt

Geïnteresseerde Leidenaren kregen vrijdagmiddag de kans om de archeologische opgraving op de Garenmarkt te bekijken. Daar gaven medewerkers van Erfgoed Leiden e.o. uitleg en lieten enkele voorbeelden van voorwerpen zien die bij de opgraving gevonden zijn. Enkele tientallen mensen maakten gebruik van de uitnodiging.

De opgravingen zijn onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de ondergrondse parkeergarage aan de Garenmarkt. Deze parkeergarage krijgt 425 parkeerplekken en gaat vijf verdiepingen tellen. In eerste instantie zouden er ook bovengrondse parkeerplaatsen op de Garenmarkt blijven, maar binnen de Leidse politiek is er nu een discussie ontstaan of hier niet beter een mooi Garenmarktplein kan worden gerealiseerd.

Kijk voor een sfeerverslag op Leidseglibber.nl.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×