(Foto: PR).

Brons voor Leidse Juliëtte Pijnacker op NK turnen

De 14-jarige Juliëtte Pijnacker (junior eredivisie) heeft afgelopen zondag op het NK turnen in Ahoy Rotterdam het brons gewonnen op het toestel sprong. Met een yurchenko schroef en overslag hoeksalto sprong Juliëtte naar een fraaie 13.350 en kon ze het brons mee naar Leiden nemen.  Anna Fakkel (jeugd eredivisie) kwam net iets te kort en eindigde op sprong en vloer op een 4e plaats. Pijnacker en Fakkel turnen in de eredivisie bij Turnz Amsterdam Gymnastics.
Zaterdag bij de allroundfinale kende Pijnacker ups en downs. Sprong en vloer gingen zeer goed, op balk en brug moest ze een val incasseren. Dit resulteerde in een 9e plaats. Fakkel turnde een stabiele wedstrijd. Dit resulteerde in een 8e plaats allround.
Pijnacker maakt deel uit van de trajectselectie voor de EJOF, het Europees Jeugd Olympisch Festival dat in juli in het Hongaarse Györ gehouden wordt. Vorige week was er een kwalificatiewedstrijd in het Belgische Gent, waarbij Pijnacker de tweede Nederlandse score noteerde. Dit NK in Ahoy was het tweede meetmoment. Eind juni maakt bondscoach Gerben Wiersma het trio bekend dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het EJOF.
Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×