(Foto: Universiteit Leiden).

Koninklijke Onderscheiding voor beheerder studentencentrum Plexus

Lex Haemers heeft vandaag uit handen van locoburgemeester Paul Laudy een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Na afloop van een informele afscheidsbijeenkomst ter gelegenheid van zijn pensionering, werd Haemers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lex Haemers begon in 1981 met zijn werkzaamheden aan de Universiteit Leiden. Hij was toen 29 jaar. Hij werd ‘Medewerker Huishoudelijke Dienst van de Universitaire Mensa de Bak en ontmoetingscentrum Pom Pom bij het Bureau Materiële Studentenvoorzieningen’. Daarna bekleedde hij talloze functies bij de Universiteit alvorens hij in 1998 betrokken raakte bij de oprichting van het Plexus Studentencentrum.

Daar wijdde hij zich aan de totstandkoming van het Studentencentrum voor en door Leidse universitaire studenten. Zijn grote kennis van de locatie aan de Kaiserstraat 25 op technisch vlak bracht hem, na een korte tijd als cateringmedewerker ingezet te zijn, al snel in de positie van Technisch Beheerder van het Studentencentrum.

“Zijn betrokkenheid, flexibiliteit en tomeloze en gemotiveerde inzet – niet alleen in uren aanwezigheid, maar ook in het delen van cruciale inzichten over het reilen en zeilen van een complex studentencentrum-organisatie – werden alom gewaardeerd, met name door de vele gebruikers van het centrum, de studenten,” zo memoreerde Laudy.

Lex Haemers zag jaarlijks meer dan 30 studentenbesturen komen en gaan. Hij was niet alleen voor hen de Technisch Beheerder van de locatie, maar veel meer. Hij was een inspirator, een coach en iemand die ervoor zorgde dat de activiteiten van de studenten goed verliepen. Hij ondersteunde de studenten met raad en daad. Hij stond dag en nacht klaar voor zijn gebouw en zijn studenten.

Locoburgemeester Paul Laudy prees de immer bescheiden Haemers voor zijn enorme betrokkenheid bij de studentengemeenschap en de rol die hij heeft gespeeld bij de vorming en ontwikkeling van studenten, gedurende al die jaren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×