(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Vaatje brengt 16.481 euro in het laatje

De veiling van het ‘eerste’ vaatje haring door het 3 October Gilde heeft dit jaar 16.481 euro opgebracht. Dat is vrijwel hetzelfde bedrag als vorig jaar. De veiling verliep dit keer wel anders. Werd de haring in vorige edities op de ‘Amerikaanse’ methode geveild, dit keer ging het gewoon per opbod. Het verschil? Bij een Amerikaanse veiling is iedereen elk geboden bedrag verschuldigd, ongeacht of het vaatje daadwerkelijk wordt bemachtigd.

Het vaatje Hollandse nieuwe ging dit jaar naar ondernemer Henny Wiggers. De oprichter van de uit tien filialen bestaande keten van winkels in vrijetijdskleding telde er 5.200 euro voor neer. Samen met de ruim 30 andere te veilen kavels waaronder een reclamepakket van Sleutelstad kwam de totale opbrengst op 16.481 euro voor het goede doel.

Reanne van Kleef sprak met Henny Wiggers die er voor de derde keer ket het vaatje vandoor ging, Sandra Pracht die net naast het vaatje greep, Gerda Schukking van het 3 October Gilde over de opbrengst en Bertus van De Spakenburgse Visspecialist die de haring verzorgde.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×