50 jaar Sgt Pepper van The Beatles in Old School

Het is misschien wel het belangrijkste popalbum van de afgelopen eeuw: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles. Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de plaat verscheen. Op zondagmiddag 25 juni is er een bijzondere lezing over dit album in Old School aan het Pieterskerkhof.

Jan Cees ter Brugge (AVRO Fab4cast, Beatles in Holland) en Anne Hurenkamp (Beatlestalk, blogspot) gaan 50 jaar terug en maken een reconstructie door middel van filmpjes, foto’s en onbekende geluidsfragmenten, van het misschien wel belangrijkste popalbum van de vorige eeuw. Met hun enthousiaste verhalen nemen ze het publiek mee de befaamde studio’s in. Hoe John Lennon zichzelf plagieerde. Hoe When I’m 64 klonk in de Caverntijd. Wat Ringo Starr muzikaal niet aan durfde en van wie George Harrison het idee pikte voor Within You Without You. Het komt allemaal ter sprake en nog veel meer in meer dan interessante middag Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band. Jan-Cees en Anne vertelden hun verhaal reeds in de Deventer Schouwburg en het Torpedo Theater in Amsterdam.

A splendid time is guaranteed for all!

 

“Met het vakmanschap van ervaren chirurgen wordt de plaat uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet. We horen stemmen en geluiden die vijftig jaar lang aan ons voorbij waren gegaan.” Stijn Fens, Dagblad Trouw

Zondag 25 juni, aanvang om 14:00 uur. De entree is gratis maar om een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×