De Show- & Marchingband van AMIGO reist eind volgende maand af naar Kerkrade voor deelname aan het WMC. (Foto: PR).

Amigo maakt zich op voor deelname aan Wereld Muziek Concours

Op 29 juli 2017 doet Show- & Marchingband AMIGO Leiden voor de tweede keer in het bestaan van de vereniging mee aan het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De Leidenaren doen mee aan het onderdeel Mars, World Division.

Bij de eerste deelname in 2013 werd het orkest van een kleine zestig muzikanten zevende op de wereldranglijst. Het orkest nam een gouden medaille met lof van de jury én de dagprijs mee terug naar Leiden.  Dit jaar wil AMIGO stabiliteit laten zien en hoopt stiekem op een nóg hogere eindklassering. Dat het een spannende strijd gaat worden staat vast. De Leidenaren zullen in hun divisie de strijd aangaan met ruim vijftig tegenstanders uit diverse landen.

 

De Show- & Marchingband is alweer flink aan het oefenen voor het optreden op 29 juli. Op woensdag 12 juli is er vanaf 19.30 uur een try-out op het terrein van Rksv DoCos aan de Haagse Schouwweg.

Aan het Wereld Muziek Concours doen circa 20.000 muzikanten uit vijf continenten mee. Het evenement trekt zo’n 300.000 bezoekers.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×