Floortje Dessing opent minimuseum op Leiden Centraal

1

Floortje Dessing opende woensdagavond het ‘MUSEUM VAN‘ .. op perron 8/9b van Leiden Centraal. In de speciaal tot minimuseum omgebouwde wachtruimte zijn tot en met 23 juli haar favoriete objecten uit de collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde te zien.

Dessing: “Wat ontzettend mooi om op deze bijzondere wijze de collectie op een laagdrempelige manier naar een groot publiek toe te brengen. De vraag om deel te nemen aan dit project kon ik alleen maar volmondig met ‘ja’ beantwoorden.”

MUSEUM VAN .. Floortje

De zee is de verbindende factor van Floortjes selectie in haar eigen mini museum. Het eilandleven in de Stille Zuidzee en de Pacific maakte tijdens haar reizen de meeste indruk op Floortje. In het Museum van Floortje zijn dan ook diverse objecten die te zien uit het dagelijks leven van deze regio, van praktisch visgerei tot de meest bijzondere sieraden. Ontdek via de Instagram audiotour @museumvan de verhalen achter deze objecten.

Verborgen schatten

De collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde bestaat uit 375.000 objecten uit de hele wereld. Het grootste gedeelte hiervan ligt opgeslagen in het depot. De BankGiro Loterij, ProRail en NS maken het mogelijk om een gedeelte van deze collectie tentoon te stellen op het perron.

Het Museum van Floortje is t/m 23 juli gratis te bezoeken op perron 8/9b van station Leiden, daarna reist het ‘MUSEUM VAN’ verder het land door.

Delen

1 reactie

  1. Ik ben fan van Floortjes programma’s, en was die bewuste woensdagmiddag rond drie uur op dat perron. Ik wou meteen even een kijkmomentje meepikken. Maar de tentoonstelling viel nogal tegen, helaas. Na een minuutje was ik al uitgekeken. Ik hoop maar dat de tentoonstelling toen niet volledig was, dat er nog wat bij is gekomen.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.