Bij mooi weer is het goed toeven op het Picknick Festival in het Van der Werfpark. Bij regen wordt een editie verplaatst naar augustus. (Foto: PR).

Picknick Festival in Van der Werfpark niet meer gratis

Alweer voor de vierde zomer op rij wordt het Picknick Festival georganiseerd in het Van der Werfpark. In de maand juli staan vier zondagen in het teken van het culturele festival. “We gaan er weer voor zorgen dat jong en oud kan genieten van live muziek, theater en diverse foodtrucks. Ook zijn er educatieve activiteiten en een gezellige markt,” vertelt organisator Bas Schreuder. “Ook dit jaar hebben we weer alles uit de kast getrokken om aanstormend talent en bekende namen een plek op het programma te geven.”

Het festival is dit jaar voor het eerst niet meer gratis. De entree bedraagt vijf euro per persoon, dat is inclusief een consumptie. “Deze nieuwe vorm heeft ook niet onze voorkeur,”zo laat de organisatie op hun Facebook-pagina weten. “Maar Picknick Festival heeft inkomsten van derden nodig om te kunnen draaien. Mede omdat iedereen van harte welkom is met zijn of haar gevulde picknickmand kan Picknick helaas niet alleen draaien op horeca-inkomsten. Door teruglopende gelden van derden moet wij dit jaar een klein bedrag vragen.” Voor kinderen is de toegang wel gratis.

De eerste editie is aanstaande zondag 2 juli. Daarna nog drie keer op zondag 9, 16 & 23 Juli. Kaartjes zijn te koop bij de ingang van het park, bij Kapsones Kappers in de Doezastraat en Spar de Lange in de Herenstraat. Alles info over de komende edities staat op de Facebook-pagina van het festival.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×