(Foto's uitreiking Jan de Knegt Bokaal: Reanne van Kleef, foto's Leidse Kampioenschappen: Gymsport Leiden).

Gymsport Leiden roept Jan de Knegt Bokaal in het leven

Gymsport Leiden kijkt terug op gevarieerde Leidse Kampioenschappen met een groot aantal wedstrijdsporters. In het weekend van 24 en 25 juni liet de nieuwe club zien dat zij veel disciplines van de gymsport in huis heeft. Ruim 225 selectieturners, acro en ritmische gymnasten, springers en dansers deden mee aan de clubkampioenschappen in Leiden. Ook werd voor het eerst de Jan de Knegt Bokaal uitgereikt. Die ging dit jaar naar Nikki van den Kerkhof.

Door het grote aantal deelnemers uit de diverse gymdisciplines werden de wedstrijden twee dagen lang in twee zalen gehouden: de Turnhal en de aangrenzende sportzaal Broekplein in de Merenwijk. Het hele weekend vonden afwisselend wedstrijden plaats van Dames Turnen, Acrogym, Ritmische gym, Heren Turnen, Dans en Springen. De wedstrijden werden afgewisseld met prijsuitreikingen, huldigingen, een spetterende demo en een loterij, die mogelijk was gemaakt met behulp van sponsoren.

Jan de Knegt Bokaal

Op zondag werd als afsluiting bekend gemaakt wie de Jan de Knegt Bokaal had gewonnen. Een bokaal, die de eervolle naam draagt van dé initiatiefnemer en trekker van het fusieproces van de Leidse gymnastiekverenigingen: Jan de Knegt. De bokaal is in januari 2017 in het leven geroepen door de nieuwe voorzitter Arthur Haasbroek als dank voor de vele inspanningen van Jan de Knegt. De Bokaal werd verloot onder de acht Leidse Kampioenen en is gewonnen door Nikki van den Kerkhof. De turnster werd maandag bij haar training met deze prijs verrast door beide heren.

Reanne van Kleef sprak met voorzitter Arthur Haasbroek en Jan de Knegt van Gymsport Leiden over de leidse Kampioenschappen en de Jan de Knegt Bokaal.

Nikki van den Kerkhof ontving maandag uit handen van Arthur Haasbroek en Jan de Knegt zelf de allereerste Jan de Knegt Bokaal. Ze vertelt hoe leuk ze de Leidse Kampioenschappen vond en haar vader Martin vertelt hoe trots hij is dat zijn dochter heeft gewonnen.

Zaterdag bezocht burgemeester Lenferink de Leidse Kampioenschappen en werden de verschillende winnaars van NK-wedstrijden in het zonnetje gezet. De club heeft 8 gouden NK-medailles weten te bemachtigen op verschillende disciplines en onderdelen binnen de gymsport. De sporters en hun trainers namen onder leiding van de burgemeester een groot applaus in ontvangst. Later dit jaar zullen zij nog officieel gehuldigd worden door Gemeente Leiden.


De Nederlands kampioenen met Burgemeester Lenferink. Vlnr: Lidewij de Vos, Matilde Monteleone, Robin Vermond, Selina Gitis, Marijn Nagels, Tess van der Hout, Robin Woesthoff, Burgemeester Lenferink. Op de foto ontbreken Ties van Zanten, Anna Bakker, Erik Korving en Kyara Koppert.

De Nederlandse kampioenen

Robin Woesthoff en Tess van der Hout (Acrogym, gemengd paar D niveau senior)
Marijn Nagels (Dames Turnen, brug)
Lidewij de Vos (Ritmische gym, junioren B)
Matilde Monteleone (Ritmische gym, pré junioren B)
Robin Vermond & Selina Gitis (Ritmische gym, junior duo)
Ties van Zanten (Heren Turnen, rek)
Anna Bakker (Dames Turnen, balk)
Erik Korving en Kyara Koppert (Acrogym, gemend paar B niveau)

De gefuseerde club gaf zaterdag ook een demo, waarbij alle gymdisciplines lieten zien wat hun tak van sport behelst. De acro-teams bouwden levende torens, de turners lieten hun reuzen om de rekstok zien, de springers lieten hun mooiste salto’s zien en de ritmische gymnasten toonden hun kunsten met hoepels en linten.

De wedstrijden werden gehouden voor alle wedstrijdsporters van Gymsport Leiden voor alle divisies en alle leeftijden. Voor alle categorieën waren prijzen beschikbaar en dit zorgde voor spanning en trotse gezichten bij sporters en het publiek. Daarnaast werden er wisselbekers uitgereikt aan de Leidse Kampioenen. Dit zijn degenen, die de hoogste scores hadden behaald op uitvoering (netheid van de oefening). Omdat elke sporter deelneemt op zijn eigen niveau werd er niet gekeken naar de moeilijkheidsgraad van een oefening (de zgn. Difficulty-score) maar werden de uitvoeringsscores (Execution-score) bij elkaar opgeteld. De deelnemers met het hoogste totaal E-scores werden Leids Kampioen.

De Leidse Kampioenen 2017

Acrogym – Isabel Dingjan en Noortje Metz
Ritmische gymnastiek – Philomee de Vos
Dans – Anouk Boers
Springen – Manouk van den Boom
Turnen dames onderbouw – Nikki van den Kerkhof
Turnen dames bovenbouw – Anneli Karres
Turnen heren onderbouw – Storm Mostert
Turnen heren bovenbouw – Bo van der Schoor

 Over Gymsport Leiden

Gymsport Leiden is een samenvoeging van vijf Leidse gymclubs. Het betreft de voormalige clubs C.G.V. Jahn, D.O.S., Excelsior Leiden, Groen-Wit en Nieuw Brunhilde. De stichting is sinds 1 januari 2017 actief. De missie van Gymsport Leiden is dé sportaanbieder te zijn voor gymmend, turnend, springend en dansend Leiden. Voor alle leeftijden, van recreatief tot wedstrijdsport. De club heeft 1500 leden en is daarmee de grootste sportclub van Leiden. Afgelopen weekend stonden de wedstrijdsporters centraal, maar komend weekend is er een groot sportfestijn voor de recreatiesporters. Alle recreanten tussen de 4 en 16 jaar kunnen springen op tumblingbanen, airtracks, freerunnen op speciale toestellen, turnen in de turnhal en buiten een stormbaan afleggen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×