Het afbouwen van Leiden Culinair was gisteravond nog in volle gang. (Foto: Chris de Waard).

Wijkvereniging mordicus tegen terugkeer Leiden Culinair naar Kaasmarkt

Leiden Culinair vond door de werkzaamheden op de Garenmarkt dit jaar voor het eerst plaats op de Kaasmarkt. De bezoekers en organisatie waren zeer tevreden over de nieuwe locatie en ook de gemeente sloot een terugkeer niet uit. Wijkvereniging Pancras-West is fel tegen een nieuwe editie op de Kaasmarkt. “Als Leiden Culinair volgend jaar nog een keer met het evenement naar de Kaasmarkt wil komen, dan betekent dat procedures van de wijkvereniging. Dat staat we echt niet toe,” zegt voorzitter Jaap van Meijgaarden van de wijkvereniging Pancras-West. “We houden de gemeente aan de toezegging dat het eenmalig was.”

Dat voorzitter Rob van Marwijk van Leiden Culinair lijkt te hinten op een tweede editie op de Kaasmarkt, schiet Van Meijgaarden in het verkeerde keelgat. “Dat neem ik hem wel kwalijk”.

De wijkbewoners maakten zich in de aanloop naar het evenement vooral zorgen om geluid- en lichtoverlast en een tekort aan parkeerplaatsen.  Van Meijgaarden laat achteraf weten dat het met die overlast uiteindelijk erg meeviel, maar dat het parkeerplaatsentekort wel voor veel problemen zorgde. “Om de tijdelijk opgeheven parkeerplekken te compenseren, werd de Lammermarktgarage beschikbaar gesteld. Zoals wij al verwachtten, maakten maar weinig mensen daar gebruik van. Er reden vooral veel auto’s door onze wijk die opzoek waren naar een parkeerplek.”

Van Meijgaarden snapt best dat iedereen de Kaasmarkt een mooie locatie vond: “Wij hebben gewoon de gezelligste wijk van Leiden.”

De wijkvereniging was vandaag ook aanwezig bij de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en bood daar een wijkvisie aan. Daarbij werd onder meer vermeld dat de wijk openstaat voor kleinschalige culturele evenementen zoals de traditionele hutspotproeverij op  2 oktober.

 

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×