Als het aan de Pvda Leiden ligt komt er tussen de flats van het Jacques Urlusplantsoen een Cruyff- of Krajicek Court. (Archieffoto: Chris de Waard).

Pvda wil Cruyff- of Krajicek Court bij Jacques Urlusplantsoen

Om de omgeving van het Jacques Urlusplantsoen verder te verbeteren wil de Leidse PvdA-fractie dat er op het plein tussen de flats een Cruyff- of Krajicek Court komt. Raadslid Abdelhaq Jermoumi vindt het het al behoorlijk de goede kant op gaat ij het JUP waar de afgelopen jaren keer op keer flinke misstanden plaatsvonden. “Nu moeten we doorpakken,” vindt Jermoumi die hoopt dat het commitment van zo’n achterliggende foundation zorgt voor allerlei activiteiten en een positieve uitstraling. “Die buurt verdient dat.”

Reanne van Kleef in gesprek met PvdA-raadslid Abdelhaq Jermoumi over zijn idee voor een sport court. 

Burgemeester Lenferink gaat onderzoeken of de aanleg van zo’n court haalbaar is. Of tussen de flats of als dat niet lukt in de directe omgeving. In die omgeving zit ook het Leonardo College. De PvdA ziet allerlei mooie samenwerkingskansen tussen een Cruyff of Krajicek Foundation en de topsportschool om de hoek.

Leiden Politiek Sport jup


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×