Op het terrein van Trigon is plek gevonden voor de duizenden kinderen die begin oktober bij het Minikoraal Oudhollandsche liederen zingen. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Minikoraal en Pleintaptoe definitief naar Trigon-terrein

De 3 October Vereeniging kan met het Minikoraal en de Pleintaptoe terecht op het terrein van Korfbalvereniging Trigon aan de Cronesteinkade. De gemeente Leiden heeft daarover afspraken gemaakt met Trigon.

Wethouder Dirkse vertelt aan Reanne van Kleef van Sleutelstad dat de 3 October Vereeniging de komende jaren terecht kan op het terrein van Trigon.

De evenementen vinden normaal plaats op de garenmarkt maar die is dit en volgend jaar niet beschikbaar. Vanaf 2020 kan de 3 October Vereeniging er weer terecht, zo heeft de gemeente onlangs per brief  aan de vereniging beloofd.

Eerder was het Huigpark in beeld als tijdelijke plek voor koraal en taptoe, maar na heftige bezwaren van wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt en de Vrienden van het Singelpark die vreesden voor overlast en schade aan het kwetsbare park, haalde de gemeente bakzeil en ging op zoek naar een nieuwe plek. Dat is nu dus gelukt.

Leiden Politiek 3 Oktober 2017


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×