(Foto: PR).

180 keer Rode Kruis inzet tijdens Ontzet

De vrijwilligers van het Rode Kruis Leiden e.o. zijn tijdens de feestelijkheden rondom Leidens Ontzet in totaal 180 keer in actie gekomen om feestgangers te behandelen aan allerlei kwetsuren. Dit is een daling in vergelijking met vorig jaar. Toen waren er 220 ‘zorgcontacten’ zoals dat heet in Rode Kruis jargon.

In totaal werden er tijdens de festiviteiten 90 vrijwilligers ingezet. dat is inclusief de vrijwilligers van het biketeam die meereden in de optocht. Met elkaar bemanden zij vier EHBO-posten en diverse looproutes door de stad.

Het Rode Kruis Leiden is nog steeds dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers met een EHBO-diploma. Meer informatie en aanmelden via de website van de afdeling.

Leiden Maatschappij 3 Oktober 2017


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×