Leidse loopbaancoach presenteert eerste boek

De Leidse loopbaancoach Leni Minderhout presenteert vanavond haar eerste boek. Tijdens een bijeenkomst in Nieuwe Energie maakten zo’n vijftig geïnteresseerden de lancering van het boek ‘Van werknemer naar ondernemer’ mee. “De stap van werknemer naar ondernemer is een mentale sprong,” zegt Minderhout die ook in haar eigen omgeving ziet dat steeds meer professionals de stap van loondienst naar hun eigen bedrijf zetten.

“Soms is het noodgedwongen, maar vaak ook vanuit een verlangen om het ondernemerschap te ontdekken of om te ontsnappen aan een gebrek aan autonomie en uitdaging in een vaste baan. Vaak weten de overstappers niet goed waar ze aan beginnen. Vooral na een lang dienstverband in loondienst blijkt ondernemen een andere
mentaliteit te vragen,” zegt de door de wol geverfde coach van ervaren professionals en startende ondernemers.”

Minderhout: “Het is een spannende stap die gepaard gaat met angst, onzekerheid en vooroordelen over wat ondernemen eigenlijk is. Sommigen zien zo veel beren op de weg dat ze er uiteindelijk maar niet eens aan beginnen. Vooral het nemen van risico’s blijkt een lastige hindernis”. Volgens Minderhout is dat jammer: “Als ze ontdekken dat ondernemen misschien wel meer zekerheid en voldoening biedt dan een baan in loondienst, blijkt dat ondernemen ook leuk, leerzaam, zingevend en uitdagend kan zijn.”

In haar boek rekent Leni Minderhout eerst af met de beren op de weg, zoals de angst om zekerheden te verliezen en de mythe dat ondernemen al bij de geboorte in je bloed zou moeten zitten. Vervolgens schetst ze met een originele winnaarsformule hoe je een succesvolle ondernemer wordt. “Cruciaal is dat je gaat denken vanuit de behoefte van de klant en niet vanuit jouw aanbod. Dat is een reuzensprong, maar in de praktijk kan iedereen het, het is een andere manier van denken. Met mijn boek wil ik die ondernemersmentaliteit wakker kussen.”

Leni Minderhoud is zelfstandig sparringpartner, business- en loopbaancoach voor ervaren professionals. Ze begon zelf na een 25-jarige loopbaan haar eigen bedrijf en heeft ervaren wat ondernemerschap oplevert aan persoonlijke ontwikkeling en vervulling in de latere carrière. Sindsdien heeft ze honderden cliënten begeleid in het vinden van een nieuwe richting Van werknemer naar ondernemer.

Het boek ‘Van werknemer naar ondernemer’ telt 144 pagina’s en kost 23,50 euro.

Aanbevelingen
“Zelf ondernemen is op de moderne arbeidsmarkt een begaanbare route naar werk en inkomen; dit boek wijst op praktische en heldere wijze de weg.”
Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt, Tilburg University.

“Inspirerend om te lezen hoe Leni de weg naar ondernemerschap heeft bewandeld en hoe zij je coacht om jouw reis naar ondernemerschap uit te stippelen.”
Robert Strijk, wethouder Economie, gemeente Leiden

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×