(Foto: PR).

Leidse turnster naar Jeugd Olympische Spelen

De 14-jarige Leidse turnster Juliëtte Pijnacker is geselecteerd voor het turnteam dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Györ. Het EYOF is een sportevenement voor jonge Europese sporters in de leeftijd tot en met 18 jaar, dat om de twee jaar gehouden wordt. Tijdens het EYOF maken de deelnemers kennis met alle tradities van de Olympische Spelen. Het NOC*NSF hecht in het kader van de talentontwikkeling veel waarde aan dit evenement.
Pijnacker heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug. Ze begon dit seizoen met een stage bij het World Champions Centre in Texas, thuisbasis van Wereld- en Olympisch kampioene Simone Biles. In november won ze de 3e prijs in de junior star categorie bij het internationale toernooi Hamburg Gymnastics. Daarnaast wist ze zich te plaatsen voor Jong Oranje van de turnbond KNGU en kreeg ze een plek in het trajectteam voor het EYOF. Bij het NK won ze de bronzen medaille op sprong. Haar plek in het EYOF-trio is dan ook een bekroning op dit turnseizoen.
De Leidse turnster gaat ter voorbereiding van het EYOF komende week naar Gent (België) om zich samen met het team voor te bereiden op de wedstrijden. Op 15 juli is de officiële teamoverdracht aan het NOC*NSF.
De 14e editie van het EYOF wordt van 23 tot en met 29 juli gehouden in Györ (Hongarije). Zo’n 2400 sporters uit vijftig Europese landen zullen naar de Hongaarse stad afreizen, waar ze in tien verschillende takken van sport strijden om de medailles. Het NOC*NSF Talent Team staat onder leiding van Chef de mission Pieter van den Hoogenband.
Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×