Sorel nieuw raadslid voor Leefbaar Leiden

5

Wil Sorel volgt Tomas Kok op als raadslid voor Leefbaar Leiden. Sorel stond op de 16e en laatste plaats op de lijst van Leefbaar Leiden bij de verkiezingen van 2014. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 6 juli wordt Sorel officieel beëdigd als raadslid en wordt hij benoemd in de commissies waarin hij namens Leefbaar Leiden woordvoerder wordt.

Leefbaar Leiden haalde bij de raadsverkiezingen in 2014 twee zetels. Als snel ontstond er ruzie tussen fractievoorzitter Daan Sloos en zijn tweede man Tomas Kok. Kok stapte uit de partij en nam zijn zetel mee. Zijn Groep Kok is al sinds medio vorig jaar niet meer in de raad vertegenwoordigd. Wegens gezondheidsproblemen van de naamgever. Begin december nam Kok schriftelijk ontslag, maar dat bleek zonder opvolger niet te kunnen. Hij bleef daarom ook al die tijd zijn raadsvergoeding ontvangen.

Door het ingediende ontslag van Kok ging de griffie van de gemeenteraad bij Leefbaar Leiden op zoek naar een opvolger. Door Kok’s ontslag viel de zetel terug aan die partij. Dat werd een lange zoektocht. Uiteindelijk bleek pas de laatste op de lijst uit 2014 bereid op de vrijgekomen plek in te nemen. In ieder geval tot maart volgend jaar. Dan zijn er weer verkiezingen.

Delen

5 reacties

  1. De Leids/Belgische Wil Sorel was ooit een hele bekwame lijstduwer voor Leefbaar Leiden, die beter paste bij Leiden Weer Gezellig. Sorel zal er nooit van gedroomd hebben om daadwerkelijk een zetel in de gemeenteraad te bezetten. Of hij met Daan Sloos door een deur past, Ome Koos denkt van niet. Met Sloos en Kok was Leefbaar Leiden een rariteitenkabinet. Met Sorel zal het rabiaat rechtse geluid van Kok verstommen en vervangen worden door iets vaags wat voor links doorgaat. Of Sloos daar blij mee is? Leefbaar Leiden is op sterven na dood, gezien het gebrek aan animo om de vrijgekomen zetel te bezetten. Ome Koos is benieuwd wat Wil Sorel van de problemen rond het WSD-complex vindt. En van de renovatie van de Lakenhal.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline