Willy Sorel wordt volgende week beëdigd als raadslid voor Leefbaar Leiden. Daarmee telt de Leidse raad weer 39 leden. (Foto: Facebook).

Sorel nieuw raadslid voor Leefbaar Leiden

Wil Sorel volgt Tomas Kok op als raadslid voor Leefbaar Leiden. Sorel stond op de 16e en laatste plaats op de lijst van Leefbaar Leiden bij de verkiezingen van 2014. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 6 juli wordt Sorel officieel beëdigd als raadslid en wordt hij benoemd in de commissies waarin hij namens Leefbaar Leiden woordvoerder wordt.

Leefbaar Leiden haalde bij de raadsverkiezingen in 2014 twee zetels. Als snel ontstond er ruzie tussen fractievoorzitter Daan Sloos en zijn tweede man Tomas Kok. Kok stapte uit de partij en nam zijn zetel mee. Zijn Groep Kok is al sinds medio vorig jaar niet meer in de raad vertegenwoordigd. Wegens gezondheidsproblemen van de naamgever. Begin december nam Kok schriftelijk ontslag, maar dat bleek zonder opvolger niet te kunnen. Hij bleef daarom ook al die tijd zijn raadsvergoeding ontvangen.

Door het ingediende ontslag van Kok ging de griffie van de gemeenteraad bij Leefbaar Leiden op zoek naar een opvolger. Door Kok’s ontslag viel de zetel terug aan die partij. Dat werd een lange zoektocht. Uiteindelijk bleek pas de laatste op de lijst uit 2014 bereid op de vrijgekomen plek in te nemen. In ieder geval tot maart volgend jaar. Dan zijn er weer verkiezingen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×