(Foto: PR).

Duimpje voor fietsers in Leiden, Wassenaar en Voorschoten

Fietsers die vanmorgen op de Velostrada ter hoogte van het Valkenburgse Meer reden, kregen een als blijk van waardering niet alleen een ‘Duim Omhoog’ maar ook een fietsbel cadeautje. De Duim Omhoog voor de fietser is een Ga3.0 actie van Bereikbaar Haaglanden.

Meestal worden automobilisten beloond als zij overstappen van de auto in de spits naar ander vervoer. Vandaag worden fietsers beloond met een duim omhoog en toegejuicht omdat zij een steentje bijdragen aan de leefomgeving en het verminderen van files. Daarnaast ontvangen fietsers een leuke en passende attentie als blijk van waardering. En de fietsers? Die beantwoorden in veel gevallen het gebaar en staken op hun beurt ook hun duim omhoog voor de actie.

Fietsen voor het goede doel
De komende maanden wordt de actie nog een aantal keren georganiseerd, telkens op een andere plek. Op de website staat waar en wanneer de volgende actie is. Naast de Duim Omhoog acties worden fietsers uitgenodigd mee te fietsen voor het goede doel. Dit jaar wordt er gespaard voor een fietsriksja. Hiermee kunnen mensen met een beperking of ouderen toch lekker met de fiets naar buiten.

Download de Toury Fietsgame en elke kilometer telt mee. Je ziet bovendien hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel kilometer je fietst en hoe je het ervan afbrengt in vergelijking met anderen. Automobilisten die nog twijfelen of fietsen naar het werk iets voor hen is, kunnen een week lang een elektrische fiets huren bij een van de aangesloten fietshandelaren. Zo ervaren zij hoe het is om fris en fit op het werk te komen.

Alle acties staan op www.ga3punt0.nl.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×