(Foto: Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp).

Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp krijgt extra duofiets

Stichting Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp helpt ouderen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen door hen met duofietsen mee op stap te nemen. Hierdoor worden deze ouderen die vaak al jaren niet meer buiten komen uit hun isolement gehaald. Afgelopen zaterdag schonk service-flat Schouwenhove een extra duofiets aan Stichting Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp.

De elektrisch ondersteunde fiets kan worden gebruikt door de bewoners van Schouwenhove en door andere bewoners uit de wijk. De fietsen worden vaak bezet door enthousiaste koppels die er regelmatig op rijden, waardoor het aanstekelijk werkt. De extra duofiets is de tweede fiets die gestald wordt bij Schouwenhove en de zesde fiets waar Stichting Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp over beschikt.

Annelies de Koning, directrice van de service-flat, had al snel in de gaten dat jong en oud samen gezond plezier kunnen beleven toen zij haar locatie in maart 2017 aanbood als stallingsplaats voor de eerste fiets van Fietsmaatjes. De extra duofiets biedt uitkomst aan veel Leidenaren uit de buurt. Dat sloot mooi aan bij het 40-jarig bestaan van Schouwenhove dat op deze manier ook een cadeau aan de buurt gaf.

In een paar maanden tijd zijn nu meer dan honderd fietsmaatjes in Leiden en Leiderdorp actief. Maar er is nog plek voor meer maatjes. Zowel voor gasten als vrijwilligers die mee willen helpen aan het concept.

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×