Vandalen steken podiumoverkapping openluchttheater Leidse Hout in brand

In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden de kostbare podiumoverkapping van het openluchttheater Leidse Hout in brand gestoken. Een groot deel van het mobiele bouwwerk is onherstelbaar beschadigd. De overkapping is in 2016 tot stand gekomen door bijdragen van Fonds 1818 en de gemeente Leiden.

In het kleine, intieme theater worden jaarlijks ongeveer tien gevarieerde voorstellingen gehouden. Financieel moet het theater het hebben van de zeer bescheiden toegangsgelden en van donaties en giften van fondsen en bedrijven. Er is dan ook nog geen zicht op geld voor een nieuw doek.

Het podiumdoek voor de brandstichting.

Secretaris Werner Hendriks van de Stichting Openluchttheater Leidse Hout vertelt dat ook de Vereniging van Vrienden van de Leidse Hout regelmatig de dupe zijn van vandalisme: “De kostbare banken in het park worden sneller beklad dan de schilder kan bijhouden. Nog niet zolang geleden werd ook een van de fraaie toegangsborden vernield.”

De politie zoekt getuigen van de brandstichting die zondag om 11.00 uur werd ontdekt. Wie iets gezien of gehoord heeft kan bellen met de politie Leiden Noord via 0900-8844.

 

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×