Prepaid autoverzekering: je kunt nu betalen per 1.000 kilometer

Je hoort mensen er regelmatig over klagen: “Ik gebruik mijn auto nauwelijks, maar betaal wel de volle pond aan belasting en verzekeringen”. Dat is vanaf vandaag misschien voorbij.

Betaal per kilometer met de nieuwe prepaid-verzekering
Eerder werkte Nationale-Nederlanden al aan een bijzondere verzekering die je per uur betaalt. Deze is bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld in de auto van een ander rijden of een auto lenen voor een dag. Nu komt Nationale-Nederlanden in samenwerking met Vodafone met een verzekering voor mensen die hun auto nauwelijks gebruiken. Deze verzekering moet de oplossing zijn voor de relatief hoge kosten die worden betaald voor stilstaande auto’s.

Samen lanceerden zij hun nieuwe product Bundelz, waarbij premie per duizend kilometer wordt betaald. Bij de lancering van het nieuwe product sprak de directeur van Nationale-Nederlanden uit dat er een einde gemaakt moet worden aan het feit dat mensen moeten betalen voor het bezitten van een auto in plaats van het gebruiken ervan. De doelgroep voor deze nieuwe verzekering is dan ook mensen die minder dan honderd kilometer per week rijden. Het product wordt eerst getest voordat het definitief op de markt wordt gebracht.

Hoeveel je per maand betaalt bepaal je zelf
Bij de meeste autoverzekeringen is de hoogte van de maandelijkse premie afhankelijk van onder andere je leeftijd, woonplaats, type auto, maar ook het aantal schadevrije jaren speelt vaak een rol. Bij de nieuwe autoverzekering van Bundelz speelt dit allemaal niet meer mee. Voor vijftig euro ben je wa-verzekerd voor duizend kilometer, de wa-casco optie kost zeventig euro. Afhankelijk van hoeveel kilometers je rijdt betaal je dus de premie. Doe je er drie maanden over om duizend kilometer te rijden, dan betaal je dus maar vijftig of zeventig euro voor drie maanden. Maar gebruik je de auto veel en heb je twee keer een kaart van duizend kilometer nodig, dan is deze verzekering juist helemaal niet voordelig. Het bedrijf zelf zegt dat iedereen die minder rijdt dan 7500 kilometer per jaar met deze verzekering voordeliger uit is dan met een reguliere verzekering.

Met de slimme-stekker weet je precies hoeveel kilometers je rijdt
Vodafone is verantwoordelijk voor de slimme-stekker die bij deze verzekering hoort. De slimme-stekker houdt bij hoeveel kilometer er in een auto gereden wordt. De prepaid kaart waar duizend kilometers op staan is één jaar geldig. Als de duizend kilometer verreden is, wordt deze automatisch aangevuld met duizend nieuwe kilometers.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×