Topambtenaar Rob van Lint is sinds 1 juli de nieuwe baas van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. (Foto: PR).

Rob van Lint nieuwe baas Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Leidenaar Rob van Lint verruilt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Van Lint was ruim zeven jaar hoofddirecteur bij de IND. In die tijd maakte hij onder meer de enorme toestroom van vluchtelingen mee die in 2015 op gang kwam. Dat jaar kwamen er bijna 60.000 vluchtelingen naar Nederland, het jaar ervoor zo’n 13.000.

Chris de Waard sprak met Van Lint over zijn tijd bij de IND en zijn nieuwe functie als Inspecteur-Generaal bij de NVWA.

Over het werk van de IND zegt Van Lint dat dat een ongelooflijk ingewikkelde klus is. Het is weliswaar een organisatie die beleid uitvoert dat door de politiek is vastgesteld, maar het al dan niet toelaten van vluchtelingen tot ons land leidt vaak tot discussie. Waar de één het beleid te stringent vindt, is het in de ogen van anderen juist te soepel.

Als Inspecteur-Generaal bij de NVWA wordt Van Lint verantwoordelijk voor zaken als de voedselveiligheid en dierenwelzijn. “Ook weer een spannende en interessante baan,” zegt Van Lint over zijn nieuwe functie. “Na zeven jaar is het goed om weer iets anders te gaan doen en het is ook goed voor de IND dat er weer eens iemand anders komt die andere accenten kan leggen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×