Toerist valt in water bij Beestenmarkt

4

Een toerist is maandag bij de beestenmarkt in het water gevallen toen hij uit een boot wilde stappen. De hulpdiensten konden onverrichter zaken weer terug. De zoon van de man was inmiddels in het water gesprongen en had zijn vader weer op de kant geholpen.

 

Delen

4 reacties

 1. Een ambulance en 2 brandweerwagens? Is dat niet een beetje overdreven voor iemand die in het water valt. Op de kant, afdrogen en weer door.

  • U heeft blijkbaar geen idee hoe hulpdiensten opereren… het OC (operationeel centrum, voorheen meldkamer) stuurt bij een melding van een mogelijke drenkeling altijd het duikteam van de brandweer naar het incident. Het duikteam wordt ondersteunt door een tankautospuit van de brandweer. Zij helpen waar nodig.

   Mocht de man verkeerd gevallen zijn en bewusteloos op de bodem liggen duikt de brandweer hem op. Vervolgens wordt, wanneer nodig) het slachtoffer gereanimeerd door de ambulance medewerkers, brandweerlieden en politiemedewerkers.

   Ook zou het slachtoffer onderkoelingsverschijnselen kunnen hebben. Zo kan ik nog 20 redenen opnoemen waarom er ook een ambu bij is gekomen.

   Dus nee. Het is absoluut niet overdreven om 2 brandweervoertuigen met bemanning en 1 ambulance te sturen naar zo’n incident…

   • albert simonis op

    Ik snap het verhaal, Ruud, behalve de aanwezigheid van de tankautospuit. Of moet die de drenkeling afspuiten als die te ver in de prut is gezakt?

 2. Als burger moet je zeker blij zijn met de hulpdiensten, maar ik constateer vaak een ‘overkill’ bij incidenten en ongevallen. Als een fietser of voetganger is aangereden, racen 4 politieauto’s naar de plek des onheils.
  Als je aangifte wilt doen, heeft de politie het te druk, want men is onderbezet. Er valt volgens mij nog wel wat te verbeteren en dat is niet louter een kwestie van meer geld in een organisatie pompen…

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.