Julius Caesarbrug al drie dagen in storing

18

De Julius Caesarbrug over de Kanaalweg staat al drie dagen open. De Gemeente laat weten dat het te vervangen onderdeel in bestelling is. Vanaf morgen worden verkeersstromen omgeleid.

(Foto: Barbera van de Geijn).

In de gemeenteraadsvergadering vroeg CDA-raadslid Roeland Storm namens zijn partij en de VVD opheldering over de problemen, die al gaande zijn sinds de brug werd geïnstalleerd. Hoe is het contact met de provincie, welke de brug deels in beheer heeft? Hoe is het contact met de wijk Roomburg? Waarom is er nog geen alternatieve route voor ouders en kinderen die daar elke dag overheen lopen? En wordt het niet tijd voor aanpassingen aan de brug of misschien zelfs een nieuwe brug?

Geen nieuwe brug

Volgens wethouder Paul Laudy is een nieuwe brug voorlopig niet aan de orde, omdat daar simpelweg geen budget voor is. Omdat het beheer deels bij de provincie ligt en deels bij de gemeente, is het vaak niet duidelijk wie wat doet. Daarom duurde het dit keer drie dagen voordat er een omleiding werd aangeven en is de buurt niet goed geïnformeerd. Binnenkort gaat de wethouder met de provincie in gesprek om de problemen voor eens en voor altijd lossen.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy over de storing van de Julius Caesarbrug.

Delen

18 reacties

  1. “De Julius Caesarbrug over de Kanaalweg staat al drie dagen open.”

    En “Vanaf morgen worden verkeersstromen omgeleid.”

    Want er staan al 4 dagen wanhopige mensen voor de brug te wachten die niet weten waar ze heen moeten?

    Omleiden, en zeker na 4 dagen, lijkt me volstrekt overbodig. Ik denk dat de mensen zelf wel begrijpen dat ze een andere brug moeten nemen.

  2. Sjaak Van de Geijn

    Barbera maakte de foto overigens. Vraag me af of hij zaterdag, wanneer de fietsbrug naast het spoor dichtgaat vanwege werkzaamheden, weer gemaakt is? Anders is het oostelijkste en mooiste stuk Leiden echt onbereikbaar!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.