(Foto: Barbera van de Geijn).

Julius Caesarbrug al drie dagen in storing

De Julius Caesarbrug over de Kanaalweg staat al drie dagen open. De Gemeente laat weten dat het te vervangen onderdeel in bestelling is. Vanaf morgen worden verkeersstromen omgeleid.

(Foto: Barbera van de Geijn).

In de gemeenteraadsvergadering vroeg CDA-raadslid Roeland Storm namens zijn partij en de VVD opheldering over de problemen, die al gaande zijn sinds de brug werd geïnstalleerd. Hoe is het contact met de provincie, welke de brug deels in beheer heeft? Hoe is het contact met de wijk Roomburg? Waarom is er nog geen alternatieve route voor ouders en kinderen die daar elke dag overheen lopen? En wordt het niet tijd voor aanpassingen aan de brug of misschien zelfs een nieuwe brug?

Geen nieuwe brug

Volgens wethouder Paul Laudy is een nieuwe brug voorlopig niet aan de orde, omdat daar simpelweg geen budget voor is. Omdat het beheer deels bij de provincie ligt en deels bij de gemeente, is het vaak niet duidelijk wie wat doet. Daarom duurde het dit keer drie dagen voordat er een omleiding werd aangeven en is de buurt niet goed geïnformeerd. Binnenkort gaat de wethouder met de provincie in gesprek om de problemen voor eens en voor altijd lossen.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy over de storing van de Julius Caesarbrug.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×