Gemeente draagt bij aan herstel podiumdoek openluchttheater Leidse Hout

Indien nodig zal de gemeente Leiden bijdragen aan het herstel van de vernielde podiumoverkapping van het openluchttheater Leidse Hout. Dat verklaarde cultuurwethouder Robert Strijk vanmiddag in de gemeenteraadsvergadering, nadat GroenLinks daar vragen over stelde. De herstelkosten bedragen in 5.000,- euro.

Het kostbare doek werd in de nacht van zaterdag op zondag door onbekenden in brand gestoken. Inmiddels is er contact geweest met de fabrikant uit Eindhoven. Deze liet weten dat de overkapping binnen veertien dagen en tegen een verlaagde prijs kan worden hersteld. Het bestaande frame hoeft alleen schoon gemaakt te worden, delen van het doek moeten worden vervangen en delen kunnen worden hergebruikt. Het doek zal op tijd af zijn voor de eerstvolgende voorstelling.

Particulieren zijn door het openluchttheater opgeroepen een financiële bijdrage te leveren. Ook in de gemeenteraad werd opgeroepen om het openluchttheater Leidse Hout te steunen. Wanneer nodig zal de gemeente het laatste zetje geven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×