Leiden is weer een band rijker: Sunday at Eight. (Foto: Current Music).

Sunday at Eight brengt eerste single uit

De nieuwe Leidse band Sunday at Eight heeft hun eerste single uitgebracht: The Thrill. Het liedje is het eerste van een serie van zes die later dit jaar op EP wordt uitgebracht. Frontman van de band is Damiaan van Noort.

Jan Stroomer van de Leidse band The Stream zag Damiaan in 2015 zingen en piano spelen tijdens een live-uitzending van het Sleutelstad-programma Cultuur071 in de foyer van de Stadsgehoorzaal. Daar werd hij meteen geraakt door de singer songwriter en hij deed hem een belofte: “Zodra jij een band hebt, bel me, dan ga ik jullie opnemen.”

Toen Van Noort anderhalf jaar later inderdaad bij hem aanklopte, met drie bandleden en zes liedjes, hield Stroomer woord . Hij dook met de band zijn studio in Nieuwplaatz in en ging aan de slag. “Het liedje wat hij destijds in de foyer had gespeeld was er één van grote klasse, moeilijk te evenaren. Maar na een aantal sessies in de studio werd me al snel duidelijk dat de rest van materiaal minstens net zo goed was en dat deze zes nummers een prachtig geheel en een veelzijdige EP zouden vormen.”

De muzikanten die Damiaan van Noort om zich heen heeft verzameld vormen in de ogen (of liever gezegd oren) van Stroomer een ‘gouden team’. “De uitdaging om ouderwets weinig sporen te gebruiken en lekker veel live, met zelfs af en toe liever een schoonheidsfoutje dan een saai gepolijst geheel gingen we met z’n vijven aan.”

De EP komt dus pas later dit jaar uit, maar wie niet kan of wil wachten, moet aanstaande zaterdag naar het Amuse Festival. Stroomer: “We organiseren dat als afscheid omdat we Nieuwplaatz in september gaan verlaten. Het wordt super mooi weer en we hebben allemaal leuke bandjes met als afsluiter Kraak & Smaak. Verder is er ook dans, poëzie en andere kunsten en zijn er activiteiten voor kinderen. die hebben tot 12 jaar trouwens gratis entree. En het bier wordt verzorgd door Pronck!”

Ohja, het liedje The Thrill van Sunday at Eight is te koop via de website Bandcamp. Je mag zelf de prijs bepalen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×