(Foto: ZZ Leiden).

Aanleg nieuwe speelvloer Vijf Meihal begonnen

In de Vijf Meihal is begonnen met het vervangen van de houten vloer. De zomerperiode wordt door de gemeente gebruikt om de klus uit te voeren. De nieuwe speelvloer kost Leiden ongeveer een ton. Veel geld voor een hal die op de nominatie staat om gesloopt te worden, maar dat duurt nog wel enkele jaren en zo lang kan de oude vloer niet meer mee.

Omdat de discussie over een nieuwe hal al jaren wordt gevoerd zijn er in het verleden al vaak reparaties uitgevoerd om de levensduur van de vloer te verlengen. Dat kan nu niet meer, waardoor vervanging onvermijdelijk werd. De nieuwe vloer kan mee tot 2021.

De schade aan de vloer is ontstaan doordat er met zwaar materiaal overheen werd gereden. “Bijvoorbeeld karren, pompwagens en videoploegen,” zo liet sportwethouder Dirkse eerder dit jaar weten in antwoord op vragen van de PvdA. “De vloer is gebouwd om op te sporten en niet geschikt voor de puntbelasting die de wielen van het zware materieel veroorzaken.

De komende jaren moet vooral hoofdgebruiker ZZ Leiden zorgen voor afdoende bescherming van de nieuwe vloer. Bijvoorbeeld door het gebruik van rijplaten.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×