De Herenstraat krijgt Leidse Lantaarns en de Koepoortsbrug wordt opnieuw ingericht om een betere verbinding te maken met de Doezastraat. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leidse Lantaarns toch ook in Herenstraat

Als enige straat buiten de singels krijgt de Herenstraat de Leidse Lantaarn. Deze historiserende lantaarnpalen staan normaal gesproken alleen in het oude centrum, maar omdat de gemeenteraad van mening is dat de Herenstraat en de Doezastraat gezien moeten worden als één winkelgebied, wordt er nu een uitzondering gemaakt. Daar was wel een unaniem gesteunde motie van de gemeenteraad voor nodig, het college  wilde er eigenlijk geen geld voor uittrekken.

 

Naast het versterken van de Herenstraat wil de raad dat ook de verbinding tussen de Doezastraat en de Herenstraat wordt verbeterd. Het gaat daarbij om de Koepoortsbrug over de singel. Die wordt in 2018 of 2019 ook opnieuw ingericht.

Reanne van Kleef in gesprek met VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen over het versterken van het winkelgebied Herenstraat-Doezastraat.

Chris de Waard in gesprek met D66-wethouder Strijk over het vervangen van de lantaarnpalen in de Herenstraat en het aanpassen van de Koepoortsbrug.

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×