De spelers van Donar zijn regelmatig te gast in de Vijf Meihal. Op zaterdag 7 oktober speelt ZZ Leiden de eerste wedstrijd van de competitie tegen de Groningers. .

ZZ Leiden opent seizoen thuis tegen Donar

Na de strijd om de SuperCup op 5 oktober, gaat het nieuwe seizoen van de Dutch Basketball League op zaterdag 7 oktober van start. Zorg en Zekerheid Leiden opent met een thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen en bekerwinnaar Donar.

Het speelschema is gebaseerd op tien ploegen, maar tot nu toe telt de DBL komend seizoen negen formaties. Er bestaat nog een mogelijkheid dat Nijmegen/Wijchen alsnog inschrijft. Dat zou in theorie dan de tweede wedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden zijn. In het midweekse programma van 12 oktober staat er bij de Leidse ploeg nog geen tegenstander. Als die er alsnog komt, betekent dit voor Zorg en Zekerheid Leiden de eerste uitwedstrijd.

Ook op zaterdag 14 oktober komt Zorg en Zekerheid Leiden in actie in de Vijf Meihal. Tegenstander is dan de Basketball Academie Limburg uit Weert. Op zaterdag 21 oktober gaat de formatie van Paul Vervaeck op bezoek bij nieuwkomer Den Helder Suns.

De Dutch Talent League gaat op 23 september van start met elf ploegen. Zorg en Zekerheid Leiden heeft in de eerste speelronde nog vrijaf. Het seizoen voor de Leidse talenten wordt op zaterdag 30 september geopend met een thuiswedstrijd tegen TBG Dragons uit Wijchen. In het weekend van 7 oktober gaat Zorg en Zekerheid Leiden op bezoek bij Donar.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×