(Foto's: Martijn Guliker).

Singelpark hangt duurzame plantenzakken bij Leiden Centraal

Bij de wachthokjes van het busstation bij Leiden Centraal worden dinsdag een vijftal zogenaamde ‘postertuinen’ onthuld. Het gaat om hangende plantenzakken van bedrukt zeildoek. De zakken hebben een bewateringssysteem op basis van zonnecellen. Het automatische waterdruppelsysteem zorgt ervoor dat regenwater duurzaam kan worden gebruikt. De postertuinen zijn verplaatsbaar en daardoor ook toepasbaar op andere versteende locaties in Leiden.

Het zakken zijn ontwikkeld door vrijwilliger Mirjam Hoekman van het Singelpark. doel is het realiseren van meer verticaal groen als geveltuinen niet mogelijk zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de busterminal op het centraal station van Leiden. “Omdat er dagelijks heel veel mensen staan te wachten en omdat de busterminal door velen als onaangenaam wordt ervaren, is het een perfecte plek om het belang van groen onder de aandacht te brengen. En het is natuurlijk ook leuke promotie voor het Singelpark,” lacht Sabine Verschoor van de Vrienden van het Singelpark.

De NS, eigenaar van de busterminal, is enthousiast over het concept. Het project is betaald door de gemeente Leiden via een subsidie uit het Fonds Wijkinitiatieven. Aanstaande dinsdagmiddag worden de postertuinen om 16.30 uur door de Vrienden van het Singelpark onthuld.

Leiden Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×