Wethouder Marleen Damen trekt lijst PvdA Leiden bij komende raadsverkiezingen

9

Het bestuur en de kandidaatstellingscommissie van de PvdA Leiden hebben Marleen Damen
voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Damen is sinds 2014 wethouder Werk en Inkomen, Wijken en Financiën.

Op 25 september besluiten de Leidse PvdA-leden op een afdelingsvergadering of zij de voordracht van het bestuur bekrachtigen. In december stellen de leden de verdere kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vast.

Chris de Waard ging langs bij Marleen Damen en sprak met haar over de voordracht als lijsttrekker.

“De afgelopen jaren zette Marleen zich als wethouder in om onze stad nog beter te maken, onder meer door mensen uit de schulden te helpen of werk te bieden aan mensen die dat hard nodig hebben,” Aldus de Leidse afdeling van de PvdA in een verklaring. “Marleen bouwde ook aan de wijkaanpak, waar ze bewoners actief bij betrekt. Hierdoor voelen mensen zich weer eigenaar van hun eigen straat, buurt of wijk. We dragen haar dan ook met veel vertrouwen voor”.

Oud-fractievoorzitter Henny Keereweer van de PvdA Leiden is voorzitter van de kandidaatstellingscommissie. “Marleen heeft geweldig werk verricht de afgelopen jaren en bleef – ook als wethouder – altijd een herkenbaar
sociaaldemocrate. Ze is voor mij de beste vrouw op de beste plek. Marleen is dé kandidaat om samen met vele anderen verder te werken aan de toekomst van onze mooie stad,” aldus Keereweer.

Ook fractievoorzitter Gijs Holla goed zich goed vinden in de voordracht: “Ik ben trots op het lijsttrekkerschap van Marleen. Met haar als nummer 1 heeft de PvdA Leiden een geweldige kandidaat om te blijven werken aan een sociaal, sterk en groen Leiden. Want hoewel het goed gaat met Leiden, is er nog veel te doen.”

Zelf is Marleen Damen ook opgetogen dat de partij haar op plek 1 zet: “Leiden is de stad waar ik van hou. Waar ik ben gaan studeren, mijn horizon heb verbreed, me heb kunnen ontplooien. De stad waar ik mijn man heb ontmoet en waar mijn drie dochters zijn geboren. Ik ben dan wel geen geboren Leidenaar, maar na 27 jaar voelt dit echt als mijn thuis.”

Damen vindt het een grote eer om lijsttrekker te zijn voor de PvdA Leiden: “Dat ik de komende verkiezingen het gezicht mag zijn van de partij, die zo sterk geworteld is in deze mooie stad. Een partij die actief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling die Leiden de afgelopen decennia heeft doorgemaakt. Dat is eervol.”

Delen

9 reacties

 1. Tsja, hoeveel krediet en vertrouwen geniet deze dame nog. Ze heeft als Wethouder haar goekeuring gegeven aan de sloop van 65 sociale huur woningen. Ze laat als Wethouder financiën een lege gemeentekas achter, terwijl stad voor grote uitgaven komt te staan voor de infrastructuur.

  • PvdAdieu als loopjongen/meisje van de neoliberalen VVD66 daalde van 12,8% bij de gemeentelijke verkiezingen in 2014 naar 6,2% als Leidse uitslag bij de landelijke verkiezingen in maart 2017. De van oudsher machtsgeile salonsocialisten hebben nu 5 zetels, ze mogen blij zijn als er in maart 2018 nog 1 of 2 zetels overblijven. Ze worden een splinterpartijtje in de oncomfortabele oppositiebanken. Marleentje kan weer terug naar de directie van Cedris, gezellig bij de christenconservatief Haantje. Mooie kruiwagen toch!
   Wat wel opvalt is dat de huidige carrier wethouders in de coalitie hoge ogen willen gooien om lijsttrekker te worden. Eerst Dirkie [Carl stemt uiteraard nu op ‘m ;)], nu Dametje. LOL. Zou de Bouwend NL wethouder ook weer gaan trekken? Ze zijn “onwijs trots op deze stad” en zullen er alles aan doen om het neoliberale klimaat in deze stad te prolongeren. Om met honderden miljoenen Leids’ belastinggeld vele putten te vullen. Inderdaad Emile, Rijnlandroute, Leidse Ring, (natuurlijk!) Terwee lokatie voor de bussen en betonnering van het stationsgebied, Lammer/Garen autobunkers en het weg(j)(v)agen van de Leidse bevolking voor internationalisering van Big Education. En ga maar door.
   Wel bereiken ons via de media steeds meer bewijzen dat deze neoliberale Ponzi economie aan het kraken is. De vulkaan van kredietschulden in de wereld (220 biljoen dollar) bij negatieve renten en sinds 2008 maar liefst 12 biljoen dollar(!!) gratis geld van de corrupte centrale bankiers als Draghi en Yellen laat dit land en deze stad nog even in de wereldwijde hoogconjuctuur meevaren. Maar de huizenmarkt kookt over, salarissen van de stervende middenklasse stagneren, de subprime leningen stijgen weer schrikbarend. En dan de rente ineens omhoog. Ojee. Deze stad kan zich beter maar voorbereiden op de Grote Schok om te overleven en het ziekmakende politieke gereutel richting naar 2018 maar beter het ene oor in en het oor uit laten gaan. Een gewaarschuwde Leidenaar telt voor twee.

 2. Wat moet je met die mensen, zij zijn afgerekend door hun kiezers
  en weer shit brengen,op rotten met die lui!!!!!

  • Er zijn ook kleine partijen die een wethouder leveren. De kleine groep overgebleven kiezers kan mogelijk vertrouwen hebben in Mevrouw Damen of een PvdA wethouder.
   Schelden is een zwaktebod.

 3. Zij hebben het land kapot gemaakt, wat staat ons nu weer te wachten. Kijk maar naar Denk, maak je borst maar nat met
  dit kleffe tantetje ?

   • Dat is een heel interessant idee. Zijn kennis van zaken, inhoudelijke argumentatie, woordenschat, taalkundige vondsten en stilistische vaardigheid zijn in bestuurlijk en politiek Leiden namelijk ongeëvenaard.:-)

    • Niet in Leiden. Maar zijn vaardigheden komen aardig overeen met die van Boer (Hendrik) Koekoek, Tweede Kamerlid van 1963 – 1981, voor de Boerenpartij. Google maar eens Reinier.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline