Aangrijpende 'telefoon-video' Interpolis massaal gedeeld

Een videofilmpje waarin verzekeraar Interpolis aandacht vraagt voor de gevaren van het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het autorijden wordt massaal gedeeld. Ook door de Leidse politie. “Even een appje versturen of dat telefoontje wegdrukken. Rijden en ondertussen bezig zijn met je mobiele telefoon, wij zien het helaas nog dagelijks gebeuren in het verkeer,” zo meldt de politie op hun Facebookpagina.

“Vaak komen wij bij verkeersongevallen waarbij de afleiding van een mobiele telefoon een rol heeft gespeeld. Buiten het feit dat het niet is toegestaan brengt u uzelf, uw eventuele medepassagiers, maar ook de mede weggebruikers in gevaar. Als u drie seconden bent afgeleid door uw mobiele telefoon, heeft u al de afstand van een voetbalveld afgelegd. Als het verkeer voor u plots stil staat, bent u te laat om hier nog op te reageren.”

Precies over de laatste gaat de video waarmee Interpolis een app onder de aandacht brengt die mobiel gebruik in het verkeer ontmoedigt. Een bestuurder let door gebruik van zijn telefoon niet op de weg en knalt met 90 kilometer per uur op zijn stilstaande voorganger. Een kindje overlijdt daardoor. Ook toont de video wat het gebruik van een mobiele telefoon in het verkeer doet met de reactiesnelheid van een bestuurder die zich laat afleiden.

112 Sleutelstad Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×