Zo gaat Sportpark de Vliet er uitzien als het contourenplan van de gemeente ongewijzigd wordt overgenomen.

Jeugddorp Leiden moet wijken voor uitbreiding Hockeyclub Roomburg

De organisaties die nu nog gevestigd zijn tussen de Vliet en de Voorschoterweg moeten op zoek naar een nieuwe plek. Tenminste, als de gemeenteraad na de zomer instemt met het Contourenplan buitensportaccommodaties van sportwethouder Dirkse. Daarin is langs de Vliet geen plek meer voor voetbal, waardoor Leidse boys moet verkassen. Maar ook de ruimte die nu nog in gebruik is bij een aantal organisaties is nodig voor andere sporten.

De kans lijkt groot dat de Leidse Hockeyclub Roomburg verhuist van de Van Vollenhovenkade naar de velden langs de Voorschoterweg. Hockey zit in Leiden al jaren in de lift, maar uitbreiden is op de huidige locatie niet mogelijk met een ledenstop tot gevolg. Roomburg zelf ziet zo’n verhuizing wel zitten, meldde voorzitter Roelof Hol afgelopen week in het Leidsch Dagblad. Aan de Vliet kan de hockeyclub doorgroeien naar vijf velden. Nu heeft Roomburg er drie. Overigens zou Roomburg het liefst op de huidige locatie blijven, maar dan moeten er alsnog in de directe omgeving twee velden gerealiseerd kunnen worden om de groei te faciliteren. In het verleden lukte het zelfs niet om ruimte te vinden voor één extra veld.

Goed nieuwe voor de Leidse hockeyers betekent in dit geval slecht nieuws voor een aantal andere organisaties. Niet alleen de voetballers van Leidsch Boys moet plaats maken, ook hondenschool Dogstart Leiden, LCKV Jeugdvakanties, de Kinologenvereniging Rijnland,  verschillende motorclubs, de Leidse Dartvereniging en de Leidsche Postduivenvereniging hebben nu nog hun onderkomen op de plek waar volgens de plannen van de gemeente straks gehockeyd wordt.

Theo den Dekker van Jeugddorp Leiden schoof aan bij Robbert en Michèle en vertelde niet alleen over de komende editie die bijna van start gaat, maar uitte ook zijn zorgen over de toekomst van het populaire zomerkamp waar elke zomer vele honderden kinderen één of meer dagen naar toe gaan. een gedwongen verhuizing ligt in het verschiet.

Ook Jeugddorp Leiden dreigt na 51 jaar hun plek aan de Vliet kwijt te raken. Over elf dagen begint het zomerkamp voor de Leidse jeugd weer, maar hoe lang dat nog kan op het huidige terrein is voor de sinds vorig jaar zelfstandige Stichting Jeugddorp Leiden nog zeer de vraag. In het contourenplan lijkt de gemeente in te zetten op een plek binnen een bestaande of nieuwe multifunctionele accommodatie. Theo den Dekker van de Jeugddorpcommissie 2017 stelt dat jeugddorp niet instemt met een andere plek.

Leiden Maatschappij Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×