(Foto's: J.P. Kranenburg).

Reddingssloepen sprinten om de eer in '071 sprintrace'

Roeiverenigingen ‘Het Sloepweesje’ en KWV de Kaag organiseerden woensdagavond de eerste editie van de ‘071 sprintrace’ voor sloeproeiteams uit de regio. In teams van acht roeiers of roeisters werd drie keer een sprintafstand van ongeveer 500 meter afgelegd. Dat gebeurde elke keer in een andere sloep: Sloepweesje, ’t Pulletje en  Caatje van Warmond. De race werd gehouden bij Kano Rijnland in Leiderdorp.

De drie tijden werden bij elkaar opgeteld en het team met de laagste tijd won. Dat leverde een spannende strijd op. Het verschil bij de heren tussen de winnaar en nummer 5 was maar 28 seconden. Bij de dames was het verschil 10 seconden en in het combiklassement ging het om tienden van een seconde.

Bij de heren won Het Pulletje uit Katijk, bij de dames waren de Ruige M8 uit Hoogmade het snelst en de verenigingen die samen het best gepresteerd hadden waren het Pulletje en het Rosetje uit Katwijk.

Deelnemers waren Het Pulletje, Rosetje en de Ferox uit Katwijk, het Westeinder roeiteam uit Aalsmeer, de Kaag heren van KWV de Kaag, de heren Sloepweesje en dames Ruige M8 uit Hoogmade.

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×