Spetterende try-out Amigo Leiden voor Wereld Muziek Concours

7

Nadat afgelopen zondag K&G een publieks try-out gaf van het optreden waarmee het korps einde van de maand meedoet aan het Wereld Miuziek Concours, was het woensdagavond de beurt aan Amigo Leiden. Op het terrein van DoCos zette de leden van de Show & Marchingband hun beste beentjes voor bij de presentatie van ‘Mount Vesuvius’.

Emile van Aelst ging naar de try-out en maakte een leuke impressie.

“Het is een inspirerende compositie van Dennis Hazenoot die ook ‘Fiësta Taurina’ van de Spaanse componist José de la Vega Sánchez arrangeerde. Een stuk dat origineel werd geschreven voor een harmonieorkest,” meldt Frank Septer van Amigo.

Tijdens de TRY-OUT, die vooraf werd gegaan door een optreden van de Stageband AMIGO, werd duidelijk dat er dit keer is gekozen om de muziek en de figuren af te stemmen op het af te leggen parcours. Septer: “Tijdens het parcours dient er door iedere deelnemer een aantal verplicht figuren te worden uitgevoerd. AMIGO heeft deze figuren extra benadrukt door juist op die momenten muzikale aspecten aan te brengen die passen bij het betreffende figuur. Hiermee hopen we extra indruk op de jury te maken. Daarnaast zijn er bijzondere muzikale elementen in de compositie verwerkt die niet of nauwelijks eerder zijn vertoond.”

Op 29 juli zal Show- & Marchingband AMIGO voor de tweede maal in haar bestaan deelnemen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade waar zo’n 20.000 muzikanten uit vijf continenten aan deelnemen. Naar verwachting  trekt het evenement in totaal zo’n 300.000 bezoekers. Daaronder ook weer veel Leidenaren. Om K&G, Amigo en ook andere korpsen uit de omgeving aan te moedigen. Thuisblijvers kunnen ook via een livestream de optredens in Kerkrade volgen: https://www.wmc.nl/nl/live.

Delen

7 reacties

 1. Spetterend?
  Geweldige inzet maar om zo aan een wereldkampioenschap deel te nemen?
  Blijf lekker thuis jongens en laat K&G de eer van Leiden hoog houden!
  Dat bespaart jullie een afgang naar huis!
  Meedoen is iets anders dan winnen!

  • Corrie Vd Meij op

   Lekker spotief wouter. Zeker weinig verstand van muziek begrijp ik

  • Dien te Hennepe op

   Hoi Wouter als je nou niks zinnigs te melden heb hou dan lekker je mond en laat iedereen lekker muziek maken waar jij denk ik geen verstand van heb

   • Toen was amigo een 1 dags vlieg en dat zal in deze wmc editie naar voren komen.

  • Je bent bang voor je eigen verlies.
   Helaas reageer je dat op de verkeerde af.

Je bent nu offline