Laatste week museum Floortje Dessing op station Leiden

Het pop-up Museum van Floortje op perron 8/9b van station Leiden is de laatste week ingegaan. De laatste kans dus om de bijzondere objecten uit de collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde te gaan bekijken in het speciale minimuseum die zijn uitgekozen door Floortje Dessing.

Na zondag 23 juli reist het ‘Museum Van’ verder naar Arnhem, waar van 27 juli tot en met 20 augustus het Museum van Kenny B geopend is.

Museum van Floortje
Met het Museum Van kunnen de musea nog meer van hun enorme collectie openbaar maken. En door de samenwerking met BankGiro Loterij, ProRail en NS is het mogelijk om deze objecten op deze bijzondere wijze naar het publiek toe te brengen.

De zee speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven in Oceaniƫ en in het Museum van Floortje zijn dan ook diverse objecten te vinden die hier een verbinding mee hebben. Van praktisch vis- en kookgerei tot sieraden. Via de Instagram Audiotour @museumvan is meer informatie te vinden over een aantal van deze bijzondere objecten en gebruiksvoorwerpen. Het Museum van Floortje is tot en met 23 juli gratis te bezoeken.

Museum van Kenny B
Ook Kenny B is in de enorme collectie van de musea gedoken en heeft zijn favoriete objecten gekozen die te maken hebben met muziek of die hij herkende uit zijn jeugd in Suriname. Overal ter wereld uit men emoties door middel van muziek, in het Museum van Kenny B vind je dan ook muziekinstrumenten uit de hele wereld. Daarnaast zijn er een aantal bijzondere gebruiksvoorwerpen te vinden uit het binnenland van Suriname.

Het Museum van Kenny B is van 27 juli tot en met 20 augustus gratis te bezoeken op perron 10/11 van station Arnhem.

Museum Van reist nog verder
Na het Museum van Kenny B reist het Museum Van nog verder naar Utrecht en Zwolle, waar Soufiane Touzani en Filemon Wesselink hun eigen mini museum openen. Het project wordt afgesloten met het Museum van Yvette van Boven in het Tropenmuseum.

Kijk voor meer informatie op www.museumvan.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×