De Partij voor de dieren wil dat de gemeente ook het water bij dierenweides gaat controleren op blauwalg. Op de foto duoraadslid Martine van Schaik bij de dierenweide in de Stevenshof. (Archieffoto: Chris de Waard).

Partij voor de Dieren wil ook controles waterkwaliteit dierenweides

Of buitenwater van voldoende kwaliteit is om in te zwemmen wordt door de gemeente goed in de gaten gehouden. Met name in de warme zomermaanden kan in stilstaand water blauwalg ontstaan en dat is schadelijk voor de mens. Maar, zo schrijft Dick de Vos van de Partij voor de Dieren aan het Leidse college: “Niet alleen mensen kunnen last hebben van blauwalg. Ook voor dieren kan dat schadelijk zijn.”

Chris de Waard sprak met duoraadslid Harbert van der Kaap over het controleren van de waterkwaliteit bij dierenweides in Leiden.

De Vos wil daarom dat de gemeenten het monitoren van de waterkwaliteit niet beperkt tot tweewekelijkse controle- en onderhoudsrondes bij waterspeelplekken en zwemwatergebieden, maar voortaan ook het water rond de dierenweides meeneemt. “Slootjes en stilstaand water dat grenst aan zo’n weide wordt door de dieren namelijk vaak gebruikt als drinkwater.”

 

Leiden Politiek blauwalgdieren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×