Partij voor de Dieren wil ook controles waterkwaliteit dierenweides

0

Of buitenwater van voldoende kwaliteit is om in te zwemmen wordt door de gemeente goed in de gaten gehouden. Met name in de warme zomermaanden kan in stilstaand water blauwalg ontstaan en dat is schadelijk voor de mens. Maar, zo schrijft Dick de Vos van de Partij voor de Dieren aan het Leidse college: “Niet alleen mensen kunnen last hebben van blauwalg. Ook voor dieren kan dat schadelijk zijn.”

Chris de Waard sprak met duoraadslid Harbert van der Kaap over het controleren van de waterkwaliteit bij dierenweides in Leiden.

De Vos wil daarom dat de gemeenten het monitoren van de waterkwaliteit niet beperkt tot tweewekelijkse controle- en onderhoudsrondes bij waterspeelplekken en zwemwatergebieden, maar voortaan ook het water rond de dierenweides meeneemt. “Slootjes en stilstaand water dat grenst aan zo’n weide wordt door de dieren namelijk vaak gebruikt als drinkwater.”

 

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.