Verjaardag Rembrandt in teken van 100 jaar Leidse Stijl

0

Met een bijzonder sonnet, geschreven door door de Leidse dichter Leo van Zanen, werd de 411e verjaardag van Rembrandt van Rijn afgelopen zaterdag ingeluid tijdens de jaarlijkse bijeenkomst bij Rembrandt’s buste op de hoek van het Noordeindeplein en de Witte Singel.

De viering van Rembrandt’s 411e verjaardag ging dit keer gepaard met een voordracht door Jos van den Broek en een sonnet door Leo van Zanen.

Even daarvoor had de Leidse hoogleraar Jos van den Broek al uitgebreid stilgestaan bij het Leiden van Rembrandt van Rijn. Een pestpokkenpleuriswereld was dat. Letterlijk. De pest brak met enige regelmaat uit en kostte zowel de geliefde van Rembrandt als zijn zoon Titus het leven.

Chris de Waard ging naar het middernachtelijke feestje en maakte een reportage voor Sleutelstad FM.

Na de voordrachten was het tijd om de krans om het beeld te draperen. Een klusje dat elk jaar, en ook nu weer, dankzij gammele en eigenlijk net iets te lage trappetjes bijna fout afliep voor Ben Walenkamp en Tjeerd Scheffer die de nachtelijke viering al 16 jaar organiseren. Vervolgens werd er een toast uitgebracht met glaasje jenever: “Rem, daar ga je!”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.