(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Verjaardag Rembrandt in teken van 100 jaar Leidse Stijl

Met een bijzonder sonnet, geschreven door door de Leidse dichter Leo van Zanen, werd de 411e verjaardag van Rembrandt van Rijn afgelopen zaterdag ingeluid tijdens de jaarlijkse bijeenkomst bij Rembrandt’s buste op de hoek van het Noordeindeplein en de Witte Singel.

De viering van Rembrandt’s 411e verjaardag ging dit keer gepaard met een voordracht door Jos van den Broek en een sonnet door Leo van Zanen.

Even daarvoor had de Leidse hoogleraar Jos van den Broek al uitgebreid stilgestaan bij het Leiden van Rembrandt van Rijn. Een pestpokkenpleuriswereld was dat. Letterlijk. De pest brak met enige regelmaat uit en kostte zowel de geliefde van Rembrandt als zijn zoon Titus het leven.

Chris de Waard ging naar het middernachtelijke feestje en maakte een reportage voor Sleutelstad FM.

Na de voordrachten was het tijd om de krans om het beeld te draperen. Een klusje dat elk jaar, en ook nu weer, dankzij gammele en eigenlijk net iets te lage trappetjes bijna fout afliep voor Ben Walenkamp en Tjeerd Scheffer die de nachtelijke viering al 16 jaar organiseren. Vervolgens werd er een toast uitgebracht met glaasje jenever: “Rem, daar ga je!”

Cultuur Leiden Rembrandt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×