(Foto's: Politie Leiden).

Auto van hulpvaardige automobilist van de weg gehaald

Op de A4 ter hoogte van Leiderdorp vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Een derde auto stopte om te helpen. Toen een wagen van Rijkswaterstaat als eerste bij de aanrijding aankwam, viel de medewerkers van die dienst op dat de technische staat van die derde auto niet best was. Ze seinden de politie in.

Agenten die een kijkje kwamen nemen constateerden inderdaad dat het bewuste voertuig er niet al te florissant bijstond. Twee banden waren letterlijk tot op de draad versleten en één van de achterwielen stond scheef. Waarschijnlijk als gevolg van een defect aan de as.

De auto mocht niet verder rijden en is door een bergingsbedrijf opgehaald. De bestuurder kreeg een zogenaamde WOK melding voor zijn voertuig. WOK staat voor Wacht op Keuring. Dat betekent dat de auto pas weer de weg op mag als de benodigde reparaties zijn uitgevoerd en de auto vervolgend bij de RDW opnieuw is goedgekeurd.

 

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×