(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Postertuinen bij Leiden Centraal onthuld

Vanmiddag zijn bij het busstation voor Leiden Centraal vijf postertuinen onthuld door de Vrienden van het Singelpark. De postertuinen zijn een alternatief voor geveltuintjes op plekken waar die niet aangelegd kunnen worden. De versteende stationsomgeving is nu de eerste plek in Leiden waar deze tuinen zijn opgehangen.

Chris de Waard sprak met Mirjam Hoekman van de Vrienden van het Singelpark die het waterdruppelsysteem bedacht.

De plantenzakjes worden automatisch van water voorzien. Daarvoor is een soort irrigatiesysteem opgezet waarbij water van grote bakken die op het dak staan via slangetjes naar de plantjes loopt. Het pompje en de timer die daarvoor zorgen, werken op zonnenpanelen.

Leiden Maatschappij Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×