Postertuinen bij Leiden Centraal onthuld

3

Vanmiddag zijn bij het busstation voor Leiden Centraal vijf postertuinen onthuld door de Vrienden van het Singelpark. De postertuinen zijn een alternatief voor geveltuintjes op plekken waar die niet aangelegd kunnen worden. De versteende stationsomgeving is nu de eerste plek in Leiden waar deze tuinen zijn opgehangen.

Chris de Waard sprak met Mirjam Hoekman van de Vrienden van het Singelpark die het waterdruppelsysteem bedacht.

De plantenzakjes worden automatisch van water voorzien. Daarvoor is een soort irrigatiesysteem opgezet waarbij water van grote bakken die op het dak staan via slangetjes naar de plantjes loopt. Het pompje en de timer die daarvoor zorgen, werken op zonnenpanelen.

Delen

3 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline