Pianoduo Martijn en Stefan Blaak - afbeelding rechtenvrij - fotograaf Manfred Pollert

Pianobroers Martijn en Stefan Blaak op Hortus Festival

Het Hortus Festival verwelkomt op woensdag 26 juli in de Hortus Botanicus in Leiden Pianoduo Martijn en Stefan Blaak. De broers spelen in Kroonjuwelen van de quatre-mains de mooiste werken en arrangementen ooit voor vierhanden-piano geschreven.

Op het programma staat onder andere de Fantasie in f van Schubert, één van de laatste stukken die hij schreef. “Je voelt de warme, zomerse lucht in het Oostenrijkse berglandschap waar hij dit meesterwerk componeerde.” La valse van Ravel was oorspronkelijk bedoeld als balletmuziek maar is ook als puur symfonisch zeer bekend geworden.

De quatre-mains-versie voor piano is een choreografie op zich: de handen van Stefan en Martijn kruisen regelmatig en de mannen halen allerlei trucs uit om het complexe werk tot een goed einde te brengen.

Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo’s van hun generatie. De cum laude afgestudeerde pianisten concerteren onder meer in de Verenigde Staten, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Frankrijk. Zij spelen op gerenommeerde festivals in binnen- en buitenland. Stukken van componisten als Diderik Wagenaar, Francis Shaw en David Rowland werden door Martijn en Stefan Blaak in première gebracht.

Concerten van hen werden uitgezonden op radio en tv door omroepen als NTR, AVRO, TROS, VPRO, Westdeutsche- en Bayerische Rundfunk, RAI en Radio Klara. Hun repertoire, dat zich uitstrekt van van barok tot hedendaags, omvat niet alleen originele werken maar ook transcripties van orkeststukken.

Kroonjuwelen van de quatre-mains | Pianoduo Martijn en Stefan Blaak
Woensdag 26 juli 2017 om 20.00 uur
Hortus Botanicus, Rapenburg 73, Leiden
Tickets & Info: www.hortusfestival.nl
Concertkaarten 26,50 euro. Early Bird-tarief 24,00.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×