(Foto's: Chris de Waard).

Eerste historische lantaarnpalen in Haarlemmerstraat geplaatst

De eerste historische lantaarnpalen in de Haarlemmerstraat zijn deze week geplaatst. De grootste winkelstraat van Leiden wordt op dit moment van gevel tot gevel heringericht. Met nieuwe klinkers, straatlantaarns en bloembakken krijgt de straat weer de uitstraling die past bij de historische binnenstad.

De werkzaamheden zijn eind mei op twee plekken gestart. Vanaf de Turfmarkt wordt er in oostelijke richting gewerkt en vanaf de Hooigracht in westelijke richting. De twee uiteinden zijn nu af. Volgens de planning is het eerste gedeelte van de Haarlemmerstraat voor 3 oktober gereed. Daarna volgen de Lange Mare en het stuk van de Pelikaanstraat naar de Haven.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×